ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Μαΐου 2024
Ε. Γ. για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η Δημοπούλου Μαριάνθη (Μάρσα) γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη με τον Αρσέν Σεμερτζίογλου Μηχανολόγο Μηχανικό και μητέρα δύο παιδιών, του Αγκόπ και της Κατρίν. Αποφοίτησε από το τμήμα  Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πραγματοποίησε  Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού και στο  διιδρυματικό πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία, του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Έχει εργαστεί ως στέλεχος πολυεθνικών εταιριών, ενώ από το 2003 έως το 2022 εργαζόταν ως δικηγόρος. Έχει ειδίκευση στο Δίκαιο της Ευζωίας των Ζώων και διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Είναι πιστοποιημένη Auditor/ Lead Auditor, με γνώσεις στη Διαπραγμάτευση. Mιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Συνεργάζεται ως εισηγήτρια με τον Oργανισμό Zero Stray Academy ο οποίος έχει ως αντικείμενο του την εκπαίδευση των δήμων σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4830/2021. Από τον Ιούνιο του 2022 διατελεί Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς συστήθηκε με σκοπό την παρακολούθηση και εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου που δημιουργήθηκε με το νόμο 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς καθώς και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τους αρμόδιους φορείς με την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων ευζωίας τους.