ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Μαΐου 2024
Γ. Γ. Δημόσιας Διοίκησης

Ο Δημήτρης Κιρμικίρογλου είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης από το τμήμα Γενικής Διοίκησης και υποψήφιος διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Πολιτικής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα διατριβής το Κράτος Δικαίου και την Καλή Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων, στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διπλωματικές Σπουδές στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και MBA (Master in Business Administration) στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση την Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει σπουδές στην Ιστορία από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και τη Δημόσια Διοίκηση (Οικονομική Κατεύθυνση) από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια για την οργανωσιακή κουλτούρα στη δημόσια διοίκηση, περιοδικά και εφημερίδες και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων για τη δημόσια διοίκηση και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στο κράτος.

Παράλληλα έχει υπηρετήσει σε καίριες θέσεις στον δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας κατά την περίοδο 2013-2015, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το 2017 – 2019 στο τμήμα σταδιοδρομίας, αξιολόγησης και διαχείρισης απόδοσης και από το 2019 έως το καλοκαίρι του 2023 στο Υπουργείο Εξωτερικών ως Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Έχει υπάρξει μέλος της task force της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, συντονιστής σε τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης, ενώ προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε διοικητικό επίπεδο, όπως η Digital Nomad Visa για τους ψηφιακούς νομάδες, η Student Visa, το σύστημα ETIAS για την ασφάλεια των συνόρων, την Business Visa για την τόνωση της εξωστρέφειας και την προσέλκυση επενδύσεων, την αξιολόγηση και το νέο βαθμολόγιο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, τον θαλάσσιο τουρισμό και την διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Έχει λάβει μέρος σε τεχνικές διαπραγματεύσεις και ομάδες εργασίας για θέματα μεταρρύθμισης του κράτους και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης. Τέλος, μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με πλούσια δραστηριότητα για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι έγγαμος και πατέρας 2 αγοριών.