ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

25.11.2022 - Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης εγκαθιδρύει το Εθνικό Σύστημα Ακεραιότητας – Ενισχύεται η διαφάνεια και η ακεραιότητα στον Δημόσιο τομέα 23.11.2022 - Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση που βάζει τέλος στην ασυνεννοησία των φορέων 21.11.2022 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Η θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και η αποτελεσματικότητα των Δημοσίων Διοικήσεων «ανάχωμα» στον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση 15.11.2022 - Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.) – Θεσμός διαφάνειας και ακεραιότητας η νέα διαδικασία πολιτογράφησης 04.11.2022 - Απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σε επίκαιρη ερώτηση του ΜέΡΑ 25 για τις προσλήψεις προσωπικού στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Στ. Καλαφάτης: «Τιμούμε εκείνους που έβαλαν το «Εμείς» πάνω απ΄το «Εγώ» και απέδειξαν στην πράξη τι σημαίνει Πατριωτισμός».

«Τιμούμε σήμερα εκείνους που σκέφτονταν τι παραπάνω μπορούν να δώσουν και όχι τι να πάρουν από την Πατρίδα. Εκείνους που έδωσαν μερίδιο της δημιουργίας τους στους αγώνες του Έθνους για την ελευθερία. Αλλά και στις προσπάθειες του κράτους για καλύτερη εκπαίδευση και υγεία. Εκείνους που σε δύσκολες εποχές συνέβαλαν στην πρόοδο και την ανάπτυξη με έργα, που άλλαξαν την εικόνα της Ελλάδας.

Εκείνους που έβαλαν το «Εμείς» πάνω απ΄το «Εγώ». Και απέδειξαν στην πράξη τι σημαίνει Πατριωτισμός. Εκείνους που το έργο τους έγινε σύμβολο προσφοράς και φιλοπατρίας. Τμήμα της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Τιμούμε τους εθνικούς ευεργέτες. Τους μεγάλους Έλληνες που στάθηκαν άξιοι τιμής και εθνικής ευγνωμοσύνης», τόνισε ο  Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, στον Ι. Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αμέσως μετά ο κ. Καλαφάτης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Εθνικών Ευεργετών, εντός της Δ.Ε.Θ.