ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΥΠΕΣ για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους: Στεκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Εξόφληση χρεών όλων των φυσικών προσώπων και όλων των επιχειρήσεων προς τους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, προβλέπει η ρύθμιση, που ψηφίστηκε, χθες, από την Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση έκανε τη δέσμευσή της πράξη.

Με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε, διευκολύνει χιλιάδες πολίτες, επαγγελματίες κι επιχειρήσεις να διευθετήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τους Δήμους.

Όσοι έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας, μπορούν να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση και να πληρώσουν τις οφειλές τους μέσα σε διάστημα 100 μηνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε, επιτέλους, πεδίο να ασκήσει αντιπολίτευση, γιατί οι 120 μήνες έγιναν 100!!!

Παραβλέπει, φυσικά, ότι ο ίδιος, ως κυβέρνηση, είχε νομοθετήσει για 100 δόσεις και η συγκεκριμένη ρύθμιση επεκτάθηκε από τη ΝΔ έως τις 30 Νοεμβρίου του 2019.

Ο νέος νόμος καλύπτει όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ξεκινώντας από τις 15 Φεβρουαρίου του 2020, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας κάθε δημοσιονομική δυνατότητα, με ευαισθησία και αποφασιστικότητα, θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, δίπλα στους πολίτες, στους επαγγελματίες και στην υγιή επιχειρηματικότητα».

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: 100 ΔΟΣΕΙΣΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΒΟΥΛΗΔΗΜΟΙΟΦΕΙΛΕΣΡΥΘΜΙΣΗΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΥΠΕΣΥπουργείο Εσωτερικών