ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΥΠΕΣ: «Οι Έλληνες πρέπει να πειθαρχήσουμε και ενωμένοι να τηρήσουμε τα μέτρα»

Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (ΠΕΝ) παραβρέθηκε, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του ΠΕΝ κα Ηρώ Ζερβάκη και τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο ξεναγήθηκε στους χώρους του Νηπιοτροφείου, συνομίλησε με το προσωπικό και τα παιδιά, ενώ εξήρε το έργο και την προσπάθεια του διοικητικού, εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Όπως ξέρετε, είμαστε σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το σύνολο των θεμάτων κοινωνικής πολιτικής. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Καλλιθέας είναι εξαιρετική και έτσι, σήμερα, επισκεφθήκαμε το χώρο του Πρότυπου Νηπιοτροφείου, στον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς. Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας από τον κορωνοϊό, εδώ, τηρούνται με απόλυτη πειθαρχία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Σήμερα το πρωί, επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών, τον κ. Τζιτζικώστα, και με τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον κ. Πατούλη, και έχω ζητήσει την πολύ αυστηρή εφαρμογή, από τις υπηρεσίες των Περιφερειών, των μέτρων της κυβέρνησης, καθ’ υπόδειξη της Επιτροπής των ειδικών, για την προστασία από τον κορωνοϊό. Υπάρχει σημαντικός αριθμός κρουσμάτων, καθημερινά, και οι κίνδυνοι είναι πάρα πολύ σοβαροί, υπογραμμίζοντας πως οι Έλληνες πρέπει να πειθαρχήσουμε και ενωμένοι να τηρήσουμε τα μέτρα, όπως το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, καταφέρνοντας να γίνουμε ένα θετικό παράδειγμα για όλον τον κόσμο. «Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει από τους Περιφερειάρχες να κινητοποιήσουν όλο το δυναμικό, ιδίως τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγιεινής των Περιφερειών για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων».

Η Πρόεδρος του ΠΕΝ, κα Ηρώ Ζερβάκη, δήλωσε: «Σήμερα κάναμε τον αγιασμό για τον παιδικό μας σταθμό και για το ίδρυμα για την παιδική προστασία και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε την καλοσύνη να μας τιμήσει με την παρουσία του και να δείξει τη βούληση του ίδιου και της κυβέρνησης, να είναι σταθερά δίπλα σε όλους τους φορείς που προστατεύουν παιδιά, που φροντίζουν παιδιά, που ετοιμάζουν τη νέα γενιά. Έχουμε μπει πολύ δυναμικά προσέχοντας τον κορωνοϊό και εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας, όπως πρέπει, για να τον αντιμετωπίσουν. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και ευχαριστούμε γι’ αυτή την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια που μας δίνει ο κ. Θεοδωρικάκος».

Ετικέτες: ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΡΩΝΟΙΟΣΠΕΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΣΧΟΛΕΙΑΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΥΠΕΣΥπουργείο Εσωτερικών