ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

ΥΠΕΣ: Με απόλυτη διαφάνεια και σε κάθε γωνιά της γης η καμπάνια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Θέλω να πιστεύω ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μετάνιωσε για το γεγονός ότι πέρυσι, τέτοιες ημέρες, ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.

Η επικοινωνιακή καμπάνια, που θα διεξαχθεί προς όλους τους Έλληνες, σε ολόκληρη τη γη, προβλέπεται από το νόμο που ψηφίσαμε όλοι. Έχει ακριβώς ως στόχο την ενημέρωσή τους για το τί πρέπει να κάνουν για να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.

Έχω διευκρινίσει από την πρώτη ημέρα ότι όλη αυτή η διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με ενημέρωση της Διακομματικής Επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζομαι ότι εμπιστεύεται τον εκπρόσωπό του στην Επιτροπή.

Ελπίζω ότι τα παραπάνω, αυτονόητα, που υπογράμμισα, γίνονται κατανοητά και από τους συναδέλφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ετικέτες: ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΔΙΑΣΠΟΡΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΥΠΕΣΥπουργείο Εσωτερικών