ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022

ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Το Δημόσιο συμμετέχει με εμφατικό τρόπο στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει τις συνέπειες της πανδημίας

Τη διαβεβαίωση ότι οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα παραμείνουν σε λειτουργία και θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες πολίτες και εν μέσω των νέων περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου του κορωνοϊού παρείχε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μεσημβρινό δελτίο της ΕΡΤ 3, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το Δημόσιο συμμετέχει με εμφατικό τρόπο στην προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση να περιορίσει τις συνέπειες της πανδημίας και τόνισε πως η κατεύθυνση που έχει δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών είναι η εφαρμογή της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, η εκ περιτροπής απασχόληση και η χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που προωθείται και προβλέπει την αλλαγή του εκλογικού νόμου στους ΟΤΑ, ο Υπουργός σταχυολόγησε τις βασικές παρεμβάσεις που αφορούν στην κατάργηση της απλής αναλογικής, στην εκλογή Αιρετών με 43% ακόμα και από την πρώτη Κυριακή με εξασφάλιση των 3/5 των εδρών για τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και στο όριο του 3% για την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα ότι δέχεται το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης εξαιτίας των συλλαλητηρίων, ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε εάν η υπόλοιπη κοινωνία δεν έχει δικαιώματα. Ο Υπουργός έφερε συγκεκριμένα ως παράδειγμα τους επιχειρηματίες της εστίασης που έχουν υποστεί έναν βαρύτατο περιορισμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν και εκείνοι να επικαλεστούν το επιχείρημα της τήρησης των υγειονομικών μέτρων και να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους. Παράλληλα, υπενθύμισε πως όταν ορισμένοι ναοί λειτούργησαν κατά παράβαση των αποφάσεων, στάθηκαν όλοι απέναντι σε αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά και πρωτίστως η ίδια η Εκκλησία. 

«Κάντε την αντίστιξη: Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μας είπε ότι επειδή υπάρχει ένα δικαίωμα που πρέπει να ασκηθεί, αναλαμβάνει το ρίσκο της διάδοσης της πανδημίας. Όλοι οι υπόλοιποι που περιορίζουμε τα δικαιώματα μας δεν θα θέλαμε να έχουμε τις ανάλογες ελευθερίες;» διερωτήθηκε ο Υπουργός κλείνοντας την τοποθέτηση του.

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςΔΗΜΟΣΙΟΚΟΡΩΝΟΙΟΣΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΜΕΤΡΑΠΑΝΔΗΜΙΑσυλλαλητήριαΣΥΡΙΖΑΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΥπουργός Εσωτερικών