ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Εργώδης η προσπάθεια του κράτους να αποκαταστήσει τα προβλήματα (video)

Την εργώδη προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να αποκαταστήσει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τις βλάβες που προκάλεσε, κυρίως στο δίκτυο ηλεκτρισμού, το πέρασμα της θεομηνίας «Μήδεια» από τη χώρα μας ανέδειξε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο Υπουργός απέδωσε το εύρος των προβλημάτων στην πρωτοφανή σφοδρότητα του φαινομένου, επισημαίνοντας ότι ανάλογη θεομηνία έχει να συμβεί στη χώρα μας από το 2003. 

Σημείωσε επιπροσθέτως ότι τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα εξαιτίας του έκτακτου χαρακτήρα του φαινομένου το οποίο δεν συνηθίζεται στη νότια Ελλάδα και ανέφερε ότι την επιμέλεια για την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτροδότησης και τη συντήρηση του δικτύου την έχει πρωτίστως ο ΔΕΔΔΗΕ. 

Ωστόσο, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλέψει ο ΔΕΔΔΗΕ το μέγεθος μιας τέτοιας θεομηνίας και να ενεργήσει προληπτικά για ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο που παρατηρείται μία φορά στα 18 χρόνια.

Ο Υπουργός εκτίμησε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί από το βράδυ της Τετάρτης, εξαίροντας παράλληλα τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων που ενεργούν για την αποκατάσταση των ζημιών υπό αντίξοες συνθήκες.

«Ο πολίτης που ταλαιπωρείται βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους υπό ακραίες συνθήκες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Το κράτος ήταν παρών, λειτούργησε, λειτουργεί και αποκαθιστά τις βλάβες» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στη συντονισμένη προσπάθεια που  καταβάλλει ο στρατός, η πυροσβεστική, η αστυνομία, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ετικέτες: ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΜήδειαΣΚΑΙΥπουργείο ΕσωτερικώνΥπουργός Εσωτερικών