ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

25.11.2022 - Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης εγκαθιδρύει το Εθνικό Σύστημα Ακεραιότητας – Ενισχύεται η διαφάνεια και η ακεραιότητα στον Δημόσιο τομέα 23.11.2022 - Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση που βάζει τέλος στην ασυνεννοησία των φορέων 21.11.2022 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Η θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και η αποτελεσματικότητα των Δημοσίων Διοικήσεων «ανάχωμα» στον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση 15.11.2022 - Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.) – Θεσμός διαφάνειας και ακεραιότητας η νέα διαδικασία πολιτογράφησης 04.11.2022 - Απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σε επίκαιρη ερώτηση του ΜέΡΑ 25 για τις προσλήψεις προσωπικού στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στην ημερίδα «Γέφυρες Συνεργασίας» της ΕΑΣΕ: Οικοδομούμε τη σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση – Σημαντική η συμβολή του Ιδιωτικού τομέα

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απηύθυνε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου χαιρετισμό στην ημερίδα «Γέφυρες Συνεργασίας – Συνάντηση Διαλόγου Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» που διοργάνωσε η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός καλωσόρισε την αμφίδρομη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία που έχει καθιερωθεί μεταξύ Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα και υπογράμμισε τη συμβολή του Ιδιωτικού τομέα στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών διοικήσεως. 

Επ’ αυτού, χαρακτήρισε σημαντική την αλλαγή της εγκαθιδρυμένης, μέχρι πρότινος, νοοτροπίας και αντίληψης στο Δημόσιο μέσα από την υιοθέτηση μεθόδων διοικήσεως του ιδιωτικού τομέα και ανέφερε ως παράδειγμα τη θεσμοθέτηση του νέου συστήματος αξιολόγησης των Δημοσίων υπαλλήλων και την εφαρμογή του μπόνους παραγωγικότητας, πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεγάλες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Τέλος, ο κ. Βορίδης απαρίθμησε το πυκνό νομοθετικό έργο του Υπουργείου Εσωτερικών και τις ευρύτατες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στην κατεύθυνση βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας του Δημοσίου και της ποιοτικής αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού του, μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ψηφιακού και ταυτόχρονα απαιτητικού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.