ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

12.01.2022 - Εξετάσεις ιθαγένειας: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση 07.01.2022 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Τέλος η ταλαιπωρία για τους Έλληνες του εξωτερικού. Ξεκίνησε η απευθείας καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων στο Μητρώο Πολιτών από τα Προξενεία 22.12.2021 - Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της Στοχοθεσίας και του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στο Δημόσιο 21.12.2021 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο «Digital Economy Forum 2021»: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου 10.12.2021 - Απάντηση του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη σε επίκαιρες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτογράφηση και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δημοσίους υπαλλήλους
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Στελέχη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης εκπαιδεύονται στο Χάρβαρντ και στο Insead 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει αναπτύξει για τη μετατροπή του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε έναν κορυφαίο, διεθνούς φήμης, επιμορφωτικό οργανισμό διευρύνει τις συνεργασίες του Κέντρου με εγνωσμένου κύρους εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην κατεύθυνση αυτή το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. δίνει τη δυνατότητα σε 11 στελέχη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να λάβουν μέρος σε στοχευμένα επιμορφωτικά προγράμματα δύο κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συνδέονται με τις πολιτικές για τον μετασχηματισμό του Δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, έμπειρα στελέχη της διοίκησης έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του παγκοσμίου φήμης Insead Business School με τίτλο «Μετάβαση στην Ηγεσία» το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται η συμμετοχή στελεχών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κορυφαίου Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του κράτους».

Βασική στόχευση της εκπαίδευσης των στελεχών της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία που θα αποκομίσουν στον φορέα στον οποίο απασχολούνται και ευρύτερα στον δημόσιο τομέα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα πλούσιο πλέγμα ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει ο κ. Βορίδης προκειμένου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Στόχος του είναι η διαρκής και υψηλού επιπέδου επιμόρφωση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού Δημοσίου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι την προσπάθεια αυτή του Υπουργού συνδράμουν διεθνούς φήμης καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και διακεκριμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που έχουν επιλεγεί να πλαισιώσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.

Ετικέτες: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του κράτους»ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΥπουργός ΕσωτερικώνΧάρβαρντ