ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Καθοριστικός ο ρόλος του Εσωτερικού Ελέγχου στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εφαρμογή του νέου νόμου για τον Εσωτερικό Έλεγχο θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολιστική αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και στη συνολική βελτίωση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Υπουργός περιέγραψε τον Εσωτερικό Έλεγχο ως έναν προληπτικό μηχανισμό ελέγχου της αρτιότητας των διαδικασιών του Δημοσίου και υπογράμμισε τη σημασία εμπέδωσης αυτής της φιλοσοφίας από τους υπαλλήλους μέσω της συνεχούς κατάρτισής τους.

Στην κατεύθυνση αυτή χαιρέτισε την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης της πρώτης σειράς Εσωτερικών Ελεγκτών καθώς και τη συμμετοχή σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε επιμορφωτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Harvard και του Insead Business School εξαίροντας τη συνεισφορά της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Παρασκευής Δραμαλιώτη, του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελου Μπίνη και της Γενικής Γραμματέως Ανθρωπίνου Δυναμικού, Βιβής Χαραλαμπογιάννη.

Στο πλαίσιο της πολιτικής ανταμοιβής των παραγωγικότερων δημοσίων υπαλλήλων που εφαρμόζει το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι εξετάζει τρόπους για την κινητροδότηση των Εσωτερικών Ελεγκτών η οποία θα συνδυάζεται με απαιτητικότερους τρόπους εκπαίδευσης.

Τέλος, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι ο νόμος για τον Εσωτερικό Έλεγχο έχει συγκροτηθεί και είναι εναρμονισμένος με τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα και εξέφρασε την πρόθεσή του η εφαρμογή του να επεκταθεί και στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ετικέτες: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΥπουργός Εσωτερικών