ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Η Κυβέρνηση έχει να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό έργο για το οποίο ψηφίστηκε από τους Έλληνες»

Στο μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑNT1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Aπαντώντας εκ νέου στα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες έπειτα από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη Δευτέρα, ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. 

«Δεν την ανοίγει τη συζήτηση των εκλογών ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν ξέρω γιατί τίθεται στο τραπέζι το θέμα αυτό» διερωτήθηκε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογών».

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε άστοχη τη συγκεκριμένη συζήτηση εν μέσω κορωνοϊού τονίζοντας ότι «δεν απασχολεί κανέναν το θέμα των εκλογών».  Άλλωστε, όπως δήλωσε ο Υπουργός, μετά το τέλος της πανδημίας θα ακολουθήσει ένα διάστημα για την ανάταξη της οικονομίας. 

«H Kυβέρνηση έχει ένα μεταρρυθμιστικό έργο να υλοποιήσει για το οποίο ψηφίστηκε  από τον ελληνικό λαό» υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς για τις άδειες ειδικού σκοπού στον Δημόσιο Τομέα, υπογράμμισε ότι θα βρίσκονται σε ισχύ για όσο χρονικό διάστημα κριθεί ότι απαιτείται, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.  Αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε στις εκκλησίες ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων, επανέλαβε τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους της Εκκλησίας. 

«Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται απερίσκεπτα, ειδικά για την έκφραση του θρησκευτικού συναισθήματος, αλλά προτεραιότητα παραμένει η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας» τόνισε ο κ. Βορίδης. 

«Υπήρξε μια διάσταση απόψεων και ακολούθησε μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και ακολούθησε μια οδηγία της εκκλησίας για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων η οποία και εφαρμόστηκε» ανέφερε. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην Kυβέρνηση που να θέλει να θίξει την ελευθερία εκφράσεως, τη θρησκευτική συνείδηση και την άσκηση της λατρείας στην Ελλάδα. 

«Όταν πρέπει να αποφασιστούν περιοριστικά μέτρα για την πανδημία στην Ελλάδα, λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη αυτή η ατομική ελευθερία. Επίσης να καταλάβουμε ότι ο συγχρωτισμός όταν βρισκόμαστε σε σκληρό λοκντάουν υπονομεύει τη συνολικότερη προσπάθεια για τη διαφύλαξη της  Δημόσιας Υγείας» κατέληξε. 

Τέλος, αναφορικά με το αριθμητικό μέγεθος της Κυβέρνησης επισήμανε πως το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα της καθώς η Δημόσια Διοίκηση είναι πολυσχιδής και το να υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με συγκεκριμένα αντικείμενα βοηθά την επιτάχυνση του έργου. Παράλληλα, υπογράμμισε τις βελτιώσεις που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό, αναφέροντας ως τέτοιο παράδειγμα το γεγονός ότι πολλές διαδικασίες στο παρελθόν απαιτούσαν αρκετές εβδομάδας για να διεκπεραιωθούν και σήμερα ολοκληρώνονται σε δέκα λεπτά. 

Ετικέτες: ΕκλογέςΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΥπουργός Εσωτερικών