ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

12.01.2022 - Εξετάσεις ιθαγένειας: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση 07.01.2022 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Τέλος η ταλαιπωρία για τους Έλληνες του εξωτερικού. Ξεκίνησε η απευθείας καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων στο Μητρώο Πολιτών από τα Προξενεία 22.12.2021 - Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της Στοχοθεσίας και του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στο Δημόσιο 21.12.2021 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο «Digital Economy Forum 2021»: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου 10.12.2021 - Απάντηση του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη σε επίκαιρες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτογράφηση και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δημοσίους υπαλλήλους
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Αλλάζει επίπεδο η εκπαίδευση στη Δημόσια Διοίκηση – Στενότερη συνεργασία Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τη γαλλική Ecole Nationale d’ Administration

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε εφαρμογή της στρατηγικής που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) και τη μετατροπή του σε κορυφαίο επιμορφωτικό ίδρυμα ενισχύει την πολιτική εξωστρέφειας του φορέα ενδυναμώνοντας τη συνεργασία του με τη γαλλική Ecole Nationale d’ Administration (ENA).

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία επίσκεψης 10μελούς αντιπροσωπείας σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης  και Αυτοδιοίκησης στη γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης που θα επιλεγούν βάσει των, έως τώρα, επιδόσεών τους.

Για τον λόγο αυτό έχει ήδη μεταβεί στο Παρίσι κλιμάκιο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. υπό την Πρόεδρό του Παρασκευή Δραμαλιώτη και τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Έξαρχο, το οποίο σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ENA προετοιμάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν οι αριστούχοι σπουδαστές της Σχολής.

Στόχος των νέων εκπαιδευτικών κύκλων που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών είναι η ουσιαστική εξοικείωση των μελλοντικών αποφοίτων της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. με τον τρόπο λειτουργίας της γαλλικής Δημόσιας Διοίκησης και η εμβάθυνση σε ζητήματα καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους. 

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια διαδικτυακού προγράμματος επιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ε.Σ.Δ.Δ.Α. τον Απρίλιο του 2021 με εκπαιδευτές εμπειρογνώμονες της γαλλικής ΕΝΑ και θέμα «Η Καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές της Σχολής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κεντρικούς φορείς και οργανισμούς του γαλλικού κράτους.

Ετικέτες: Ecole Nationale d' AdministrationΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΠαρασκευή ΔραμαλιώτηΥπουργός Εσωτερικών