ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΥΠΕΣ: Η διαχείριση του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση – Οι ΟΤΑ έχουν στηριχθεί με 200 εκατ. ευρώ

Την ανάγκη να διατηρηθούν τα μέτρα για όσο επιβάλλεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ALPHA 9,89 στην εκπομπή «Χωρίς Μάσκα», με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή.

«Πρέπει με ενότητα και αλληλεγγύη, να εφαρμόσουμε, με αυστηρό τρόπο τα μέτρα, όπως κάναμε και τον προηγούμενο Μάρτιο. Τα μέτρα θα διατηρηθούν όσο το επιβάλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ως πολίτης -και το υπογραμμίζω αυτό- θέλω να πω, ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να έχει όρεξη να διασκεδάζει αν βλέπει γύρω του να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και υπογράμμισε, ότι είναι κρίμα δύο μήνες προτού έρθουν τα εμβόλια εξαιτίας μιας αμέλειας ή μιας επιπολαιότητας ή της κόπωσης να μη σωθούν ανθρώπινες ζωές. «Σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι, με ενότητα και αλληλεγγύη. Στην πρώτη φάση η Ελλάδα αποτέλεσε θετικό πρότυπο για όλη την Ευρώπη και πρέπει και τώρα να ξαναγυρίσουμε σε μια αυστηρή και πειθαρχημένη εφαρμογή των μέτρων, πρώτα από όλα και κυρίως για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτό θα είναι μια νίκη για όλους τους Έλληνες και όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορωνοϊού και της διαχείρισής του να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα.».

Ερωτηθείς για τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της πανδημίας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει αναδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό, πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του εμβληματικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Σε ό,τι αφορά στη στήριξη της κυβέρνησης προς την Αυτοδιοίκηση, τη χαρακτήρισε τεράστια, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Αυτοδιοίκηση» και θύμισε ότι οι έκτακτες επιχορηγήσεις στην περίοδο της πανδημίας έχουν φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή διευκρίνισε ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για χρέη προς τους Δήμους θα αφορά ιδιώτες και επαγγελματίες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, δίνοντας έμφαση σε αυτήν του ΑΣΕΠ, στην οποία καθιερώνονται οι γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις για την πρόσληψη στο Δημόσιο. Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συνέντευξη, αλλά γραπτές εξετάσεις για τις γνώσεις κάθε εξεταζομένου και τις επαγγελματικές δεξιότητές του. Υπενθύμισε ότι έχει γίνει διάλογος με τα κόμματα πριν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο και τόνισε ότι ο διάλογος αυτός συνεχίζεται, διότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη γνώμη της κοινωνίας, αφού η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει ένα νόμο που θα έχει χρονική συνέχεια.

Ετικέτες: 120 ΔΟΣΕΙΣCOVID-19ΑΣΕΠΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΒΟΥΛΗΔΗΜΟΣΙΟΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΥΠΕΣΥπουργείο Εσωτερικών