ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. Ν. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

email: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

           

ΑΘΗΝΑ, 5 Μαΐου  2011

                                          

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, στη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή σχετικά με την εξίσωση των ωρών εργασίας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα με εκείνες των εργαζόμενων στον ιδιωτικό, μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Νομίζω ότι θυμάστε καλά πως από την πρώτη στιγμή η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ότι, εάν δεν δώσουμε εξήγηση για το από πού ακριβώς απορρέουν οι 45.000, εάν δεν τεκμηριώσουμε το επιχείρημα αυτό, τότε η Νέα Δημοκρατία θα καταψήφιζε την εξίσωση των ωρών εργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ισχυριζόμενη ότι έτσι δεν θα συμμετείχε σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Όπως είδατε μέχρι τώρα, δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ούτε αυτή τη στιγμή, ούτε στην Ολομέλεια. Δεν θα το κάνω, γιατί εμείς ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι φέρνουμε αυτή τη ρύθμιση γιατί σκοπός μας είναι να εξοικονομήσουμε 45.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο. Σας λέω δε, για να σας το κάνω ακόμη πιο καθαρό, ότι και δέκα (10) θέσεις να ήταν, εμείς πάλι θα τη φέρναμε τη διάταξη αυτή. Τούτο διότι είπαμε απ’ την αρχή, ότι είναι μια διάταξη που την θεωρούμε αυτονόητη, μια διάταξη αρχής, μια διάταξη δικαιοσύνης. Μια διάταξη δικαιοσύνης, που έχει να κάνει μεταξύ των στελεχών και υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα απ’ τη μια, και στελεχών και υπαλλήλων του δημοσίου τομέα από την άλλη.”