ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Το Σάββατο 29 Απριλίου η δεύτερη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης

Συνεδριάζει το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 10 π.μ. η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών υπό την προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.

Στη δεύτερη αυτή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής οι εκπρόσωποι των κομμάτων καλούνται να προσέλθουν, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη διεξαγωγή μίας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής συμφωνήθηκε ομοφώνως η επίσπευση της καταβολής των ποσών της τακτικής και έκτακτης χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς και η διοργάνωση μίας ενημερωτικής ημερίδας για τον τρόπο μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη συμμετοχή κομματικών εκπροσώπων και στελεχών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις εκλογικές διαδικασίες που αφορούν στους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις Εθνικές Εκλογές, ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους.

Τέλος, η κ. Σπανού διαβεβαίωσε ότι λαμβάνεται μέριμνα για τη διασφάλιση της ισότιμης, αναλογικά, προβολής των κομμάτων και των υποψηφίων, όπως ακριβώς ορίζεται από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τάχθηκε υπέρ της παροχής διευκολύνσεων προς τους εκλογείς που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, με στόχο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της οδού Σταδίου 27.

Ετικέτες: debateΔεύτερη ΣυνεδρίασηΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΚαλλιόπη Σπανούτηλεοπτική αναμέτρησηΥπηρεσιακή Υπουργός