ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Θεοδωρικάκος: Το θέμα του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις

Το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, απαντώντας στην κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση επί των κυβερνητικών χειρισμών στο ζήτημα της υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως είναι πολύ προτιμότερο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει άλλα πολιτικά πεδία για την αντιπολιτευτική πολιτική του και τον πολιτικό του λόγο και να μην ξαναγυρίσει σε εποχές δημαγωγίας και λαϊκισμού, όπως το έκανε για πολλά χρόνια, από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δήλωσε: «Τα μέτρα εφαρμόζονται με αυστηρότητα, με πειθαρχία, έχουν εσωτερική συνέπεια και τυγχάνουν, πάντοτε, της αποδοχής, της στήριξης και συνήθως της υπόδειξης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ας μην παριστάνουμε για όλα τα θέματα όλοι τους ειδικούς».

Επισήμανε, μάλιστα, πως όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας, με ενότητα, αλληλεγγύη και πειθαρχία υλοποιήσαμε το σχέδιο που είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πάντοτε με τη συμβουλή των ειδικών επιστημόνων, της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, υπό τον κ. Τσιόδρα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και σήμερα.

Για τον πρόσφατο ανασχηματισμό ανέφερε πως, επί της ουσίας, δεν ήταν ένας ανασχηματισμός με την έννοια της μεταβολής του κυβερνητικού σχήματος, αλλά έγιναν συγκεκριμένες σημειακές παρεμβάσεις, όπως τις αξιολόγησε ο πρωθυπουργός. Για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον ανασχηματισμό, μη ανασχηματισμό, ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε πως αυτά τα μηνύματα από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι περισσότερο μηνύματα πολιτικής κατάθλιψης, μέσα στον Αύγουστο».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, όπως και με τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους των μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ενταθούν τα μέτρα ελέγχου και εφαρμογής όσων έχουν αποφασιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Με τη συνδρομή και της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου υπάρχει, την οποία θέλουμε συνολικά να επανιδρύσουμε σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, χωρίς εξαιρέσεις και με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών», όπως τόνισε, για να προσθέσει: «Ταυτόχρονα, στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα, συνεχίζουμε να παίρνουμε πολύ αυστηρά μέτρα με τη χρήση της μάσκας από όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα στους χώρους εργασίας, ειδικά όταν έρχονται σε επικοινωνία με τους πολίτες. Και είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην εφαρμογή αυτών των μέτρων».

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας σημείωσε, πως θα διαρκέσουν όσο χρειαστεί, όσο εκτιμήσουν οι λοιμωξιολόγοι ότι απαιτείται. «Χθες ο κ. Τσιόδρας χτύπησε …καμπάνα εγρήγορσης και απόλυτης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος είναι εδώ, είναι ένας αόρατος εχθρός. Δεν μπορούμε να ξεχνιόμαστε και δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, να χάσουμε αυτό που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, την περίοδο της καραντίνας που με μεγάλη πειθαρχία εφαρμόστηκαν τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τέλος, σε ερώτηση για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων είπε πως από τεχνικής απόψεως το Υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο. Αυτό που εκκρεμεί είναι να γίνει η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας. «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, που ύστερα από μισό αιώνα, έλυσε ένα τεράστιο θέμα: το να διευκολύνονται οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τη χώρα την οποία βρίσκονται», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ετικέτες: COVID-19ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΕΝΠΕΚΕΔΕΚΟΡΩΝΟΙΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΣΚΑΙΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΤΣΙΟΔΡΑΣΥΠΕΣΥπουργείο Εσωτερικών