ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023

Θ. Λιβάνιος: «Προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους – Στόχος να επιταχύνουμε διαδικασίες»

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό, είναι εύκολο να γυρίσουμε στο μηδέν αν βιαστούμε» τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος.

Ο κ. Λιβάνιος, αναφερόμενος στην αξιοποίηση της κρίσης της πανδημίας, ως όχημα για την επιτάχυνση διαδικασιών εκσυγχρονισμού του κράτους, είπε ότι «έχουν γίνει σε λίγες εβδομάδες πράγματα που συζητούσαμε χρόνια». Έφερε ως ενδεικτικά παραδείγματα την εξαγγελία των ψηφιακών συντάξεων για μείωση του χρόνου αναμονής στην έκδοσή τους και την ψηφιοποίηση των δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή το δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο.

Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε διαδικασίες, συμπλήρωσε και αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων που είναι είτε σε εξέλιξη είτε ετοιμάζονται, ώστε ο πολίτης να μην χρειάζεται να μεταβαίνει σε υπηρεσίες και να εξυπηρετείται άμεσα.

Σε σχέση με τον προβληματισμό, εάν η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας μίλησε για κακό αφορισμό. «Το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα δεν κινδυνεύει από απολύσεις ή μειώσεις μισθών, αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης της χώρας. Αυτό που υπάρχει είναι ένας εκσυγχρονισμός, να υιοθετηθούν νέες τεχνολογίες να πάμε ένα βήμα μπροστά», υπογράμμισε.

Για τη σταδιακή άρση των μέτρων είπε πως η κυβέρνηση εμπιστεύεται στους εξειδικευμένους επιστήμονες και παρέπεμψε στα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι από τις 27 Απριλίου θα υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων με τους περιορισμούς όπου χρειάζονται.

Το σχετικό βίντεο παρακάτω: