ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Περιστέρι και τις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας – Όλοι μαζί να σηκώσουμε την Ελλάδα πιο ψηλά

Την αμέριστη στήριξή του στο Περιστέρι για την επίλυση των προβλημάτων του, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του, κατά την ορκωμοσία του Ανδρέα Παχατουρίδη, που έγινε στο Πάρκο της πόλης. Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι είναι η ώρα να προτάξουμε το «εμείς» έναντι του «εγώ», τόνισε ότι έχει έλθει η ώρα η Ελλάδα να πάει μπροστά, και αυτό θα το πετύχουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε, «όλοι μαζί» και υπογράμμισε ότι το Περιστέρι και οι Δυτικές Συνοικίες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στον χαιρετισμό του ενώπιον 3.000 και πλέον δημοτών του Περιστερίου ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Σεβασμιώτατε, Άγιοι Πατέρες, κύριε Δήμαρχε, κύριε Περιφερειάρχη Αττικής, κυρίες και κύριοι βουλευτές, πολίτες του Περιστερίου, δεν γινόταν να μην έρθω απόψε εδώ.

Θέλω να σας πω ειλικρινά ότι νιώθω συγκίνηση και μοναδική χαρά που βρίσκομαι στην τελετή που ορκίστηκε για Πέμπτη φορά δήμαρχος αυτής της πόλης ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Στο Περιστέρι της ενότητας, στο Περιστέρι της δημιουργίας, στο Περιστέρι της αλληλεγγύης, στο Περιστέρι της πίστης, στο Περιστέρι που θέλει να πετάξει ακόμα πιο ψηλά, στο Περιστέρι που το δικαιούται, το αξίζει.

Ήλθα φίλοι και φίλες για να σας πω δύο πράγματα εκπροσωπώντας σε αυτή την τελετή και τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι και βουλευτής της Περιφέρειας. Για να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα Παχατουρίδη. 

Ένα ευχαριστώ γιατί έχει αποδείξει με τη δημιουργική του δουλειά στην πόλη σας ότι υπάρχουν δημόσια πρόσωπα, υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που είναι εδώ γιατί αγαπούν τον συνάνθρωπό τους, γιατί αγαπούν την πόλη τους, γιατί βάζουν πάνω από το εγώ το εμείς, γιατί ξέρουν να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αυτοδημιούργητοι άνθρωποι με σχέδιο και δουλειά, που μπορούν να προχωρήσουν μπροστά και αυτό είναι το σπουδαιότερο πρότυπο, παράδειγμα και σύμβολο που δίνει ο Ανδρέας Παχατουρίδης στους νέους ανθρώπους. Και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί εδώ ανάμεσά μας είναι πολλές δεκάδες εκατοντάδες νέοι άνθρωποι, ακόμα και 20αρηδες, που δείχνουν τη διάθεσή τους να συνεισφέρουν στα κοινά και να συμβάλλουν με τις δικές τους ιδέες.

Και το δεύτερο μήνυμα που θέλω να δώσω σε εσάς κυρίες και κύριοι, πολίτες του Περιστερίου, είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν 45-50 μέρες είναι εδώ για να ενώσει τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι και διχασμένοι και μπορούμε να πάμε ψηλά την Ελλάδα όπως έχετε πάει εσείς ψηλά το Περιστέρι.

Δεν ξεχωρίζουμε ούτε τους δημότες, ούτε τους Δήμους, ούτε τους Δημάρχους, ούτε τους Περιφερειάρχες αν είναι μπλε, πράσινοι, κόκκινοι ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Οι Έλληνες οφείλουμε τώρα, σε αυτή τη στιγμή, να είμαστε όλοι μαζί. Και αυτή θα είναι και η πολιτική που θα κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών απέναντι στους Δήμους.

Εκλεγήκαμε μαζί χρονικά, άρα έχουμε μπροστά μας μια τετραετία συνεργασίας και δημιουργικού έργου. Θέλω να ξέρετε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι δίπλα στον Δήμο, σε οτιδήποτε ο Δήμαρχος και το άξιο δημοτικό του συμβούλιο έχει θέσει ως σχέδιο για αυτή την τετραετία. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε σε όλη την Ελλάδα. Γιατί 10 χρόνια κρίσης είναι αρκετά. Η Ελλάδα έχει έρθει η ώρα να πάει ψηλά, έχει έρθει η ώρα να πάει μπροστά και θα το κάνουμε όλοι μαζί».

Η ομιλία του ΥΠΕΣ εδώ.

Ετικέτες: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥΟΜΙΛΙΑΟΡΚΩΜΟΣΙΑΠΕΡΙΣΤΕΡΙΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ