ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Τ. Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε έμπρακτα τα νέα ζευγάρια και την οικογένεια – 155.000 voucher για το 2019-2020

Στους 155.000 φθάνουν οι ωφελούμενοι από την εφαρμογή της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που αφορά voucher για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2019-2020 και προωθεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Τα αποτελέσματα της Δράσης ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη υπό τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τη συμμετοχή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, της ΓΓ Οικογενειακής Πολιτικής Μαρίας Συρεγγέλα και των Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ κ.κ. Δημ. Καλογερόπουλου και Θ. Γκοτσόπουλου.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Σε άριστη συνεργασία το Υπουργείο Εσωτερικών με το Υπουργείο Εργασίας και την οργανωτική και συντονιστική δράση της ΕΕΤΑΑ προχώρησε και φέτος στο πρόγραμμα των voucher για τα παιδιά που μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς. Τόσο ο υπουργός κ. Βρούτσης όσο και η υφυπουργός κυρία Μιχαηλίδου μπορούν να σας δώσουν τα πιο αναλυτικά στοιχεία. Εγώ περιορίζομαι να πω ότι η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τα νέα ζευγάρια και το θεσμό της οικογένειας. Εφέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της χώρας για 155.000 παιδιά, για όλα τα παιδιά που πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί και πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα».

 

Ετικέτες: VOUCHERΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ