ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Τ. Θεοδωρικάκος για ψήφο ομογενών: Μιλάμε για ήδη εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους

“Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς έχουν αποδώσει και υπάρχει η εικόνα ότι είναι ρεαλιστικό να βρεθεί μια λύση. Ο Πρωθυπουργός προσήλθε με πολύ ανοιχτό πνεύμα στη συζήτηση βάζοντας μόνο μια αυτονόητη προϋπόθεση ότι η ψήφος των συμπολιτών μας που είναι εγγεγραμμένοι και κατοικούν εκτός Ελλάδος μετράει όσο και η δική μας, άρα αφορά και την εκλογή κυβέρνησης. Ως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφορετική θέση, τα υπόλοιπα Kόμματα συμφωνούν πλήρως με αυτή τη θέση”, δήλωσε ο Yπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου 2019, στον Real Fm 97,8 και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλλα.

“Κάθε Κόμμα έχει τη δική του άποψη για το πως θα γίνει αυτό. Ο Πρωθυπουργός έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα περιθώρια και ορίστηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με έναν εκπρόσωπο από κάθε Κόμμα θα δημιουργήσει μια Επιτροπή, ήδη στέλνω την επιστολή στα άλλα κόμματα για να ορίσουν τους εκπροσώπους τους, και πολύ σύντομα ακόμα και μέσα στην εβδομάδα να δουλέψει αυτή η επιτροπή για να βρεθεί ο κοινός τόπος. Δεν είναι βέβαιο, αλλά υπάρχει ρεαλιστική δυνατότητα”.

“Να βρούμε τον κοινό τόπο. Και η κυβέρνηση θα κάνει πίσω σε ορισμένα πράγματα και τα άλλα κόμματα σε άλλα πράγματα, θα βρούμε κοινό τόπο, τη φωνή της λογικής” τόνισε.

“Το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα. Δεν το καθιερώνουμε εμείς. Θέλουμε σε κάθε περίπτωση 200 ψήφους. Θέλουμε συγκλίσεις και συναινέσεις για τον συνολικό εκλογικό νόμο αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο και απλό αυτό”.

“Μιλάμε για ανθρώπους που είναι εγγεγραμμένοι ήδη στους εκλογικούς καταλόγους και μπορούν να πάρουν ένα αεροπλάνο και να έρθουν, να ψηφίσουν αλλά να αναρωτηθεί κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παίρνουν αυτή την ταξική θέση; Γιατί κάποιος που δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει για ένα ταξίδι; Γιατί ο έχων οικονομική άνεση να μπορεί να ψηφίσει και ο άλλος όχι; Γιατί χωρίζουμε τους Έλληνες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας; Είναι λάθος σκέψη. Άρα, καμία διάθεση αλλοίωσης δεν υπάρχει, μιλάμε για τους εγγεγραμμένους, πιστεύω να το σκεφτεί ψύχραιμα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε ένα μήνα από σήμερα θα έρθει για ψήφιση. Στη συνάντηση που θα έχουμε”.

Ακούστε το ηχητικό:

Ετικέτες: REAL FMΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ