ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Συνεργασία ΥΠΕΣ, Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και ΕΑΣΕ για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα προς τους Έλληνες πολίτες, συνυπέγραψε με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), Δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη και τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) κ. Βασίλη Ραμπάτ, Πρωτόκολλο Συνεργασίας με αντικείμενο τις «Δράσεις για ζητήματα διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα».

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και της ΕΑΣΕ την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών από και προς τον ιδιωτικό τομέα, σε ζητήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και έρευνας και μελέτης αναφορικά με την ενσωμάτωση νέων εργαλείων και μεθοδολογιών για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το αναβαθμισμένο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Για να το επιτύχουμε αυτό εμπλουτίζουμε τη σημαντική τεχνογνωσία που ήδη κατέχει η Δημόσια Διοίκηση με τη νοοτροπία και τις γνώσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΕΑΣΕ θα συνδράμει σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο κ. Ραμπάτ τόνισε ότι:

«Με τη δημόσια διοίκηση μας ενώνει ο εθνικός στόχος της ανάκαμψης και της μετάβασης στην ψηφιακή οικονομία. Η ΕΑΣΕ διαχρονικά αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως σημαντικό εταίρο σε ζητήματα προόδου και μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, μοιραζόμαστε ένα κοινό αξιακό σύστημα, που τοποθετεί τη χώρα και την κοινωνία στο επίκεντρο, σε μία εποχή προκλήσεων που καθιστά πιο επίκαιρο από ποτέ το «η ισχύς εν τη ενώσει».

Ο κ. Γιάννης Αναστασόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ ανέφερε:

«Το Μνημόνιο αυτό σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας αμφίδρομης, πολυεπίπεδης συνεργασίας με τον Δημόσιο Τομέα. Ήδη από το 2018 έχουν τεθεί γερές βάσεις με την πρωτοβουλία μας «Γέφυρες Συνεργασίας» που καλλιεργεί γόνιμο διάλογο με τα στελέχη του δημοσίου για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, την Πρόεδρο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Παρασκευή Δραμαλιώτη και τη Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη για την αγαστή συνεργασία και τη δέσμευση σε αυτόν τον κοινό σκοπό.»

Στην τελετή παρέστησαν και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιας Διοίκησης Βιβή Χαραλαμπογιάννη καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Παπαχρήστου.

Ετικέτες: Βασίλης ΡαμπάτΒΙΒΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗΓενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιας ΔιοίκησηςΕ.Κ.Δ.Δ.ΑΕΑΣΕΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΠαρασκευή ΔραμαλιώτηΠρόεδρος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών ΕπιχειρήσεωνΠρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Παρασκευή ΔραμαλιώτηΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΥπουργείο ΕσωτερικώνΥπουργός Εσωτερικών