ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Συνέντευξη ΥΠΕΣ στον Real Fm

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8 και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής, 9 Αυγούστου 2019, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το πρόβλημα στην Αττική έχει εκρηκτική διάσταση πλέον, διότι επίσημα έγγραφα του Συνδέσμου που διαχειρίζεται τα σκουπίδια στη Φυλή λένε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αντέχει αυτή η κατάσταση. Άρα, θα χρειαστεί να δοθούν λύσεις από τον νέο Περιφερειάρχη τον κ. Πατούλη. Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις και το έχουμε ζητήσει αυτό από τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη.

Επίσης, από τις 13 Περιφέρειες της χώρας μόνο σε δύο έχει λυθεί το θέμα και έχουν γίνει οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Είναι κατεπείγον θέμα να ολοκληρωθεί παντού, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας για να ανακουφιστεί η κατάσταση.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να κρυφτεί πια κάτω από το χαλί. Χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις για να ανακουφιστεί αυτό το πρόβλημα ενόψει του τέλους του έτους. Από εκεί και πέρα, πρέπει ταυτόχρονα να υλοποιείται ένας ευρύτερος σχεδιασμός στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο σχεδιασμός πιστεύω ότι υπάρχει από τον κ. Πατούλη, θα κατατεθεί αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του και η κυβέρνηση θα τον συνδράμει διότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το ίδιο πρέπει να γίνει σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας”.

H συνέντευξη:

Ετικέτες: REAL FMΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΥπουργός Εσωτερικών