ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

12.01.2022 - Εξετάσεις ιθαγένειας: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση 07.01.2022 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Τέλος η ταλαιπωρία για τους Έλληνες του εξωτερικού. Ξεκίνησε η απευθείας καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων στο Μητρώο Πολιτών από τα Προξενεία 22.12.2021 - Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της Στοχοθεσίας και του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στο Δημόσιο 21.12.2021 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο «Digital Economy Forum 2021»: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου 10.12.2021 - Απάντηση του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη σε επίκαιρες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτογράφηση και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δημοσίους υπαλλήλους
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Συνέντευξη του ΥΠΕΣ, Αντώνη Ρουπακιώτη, στην ΕΡΤ

Ακολουθούν κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη, στην ΕΡΤ και την ενημερωτική εκπομπή “Απευθείας” με τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο.
  • Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές να στηρίξουμε όλοι το δημοκρατικό μας πολίτευμα, γιατί όταν η δημοκρατία κάμπτεται, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα αμφισβητούνται και καταργούνται.
  • Μέσα στο νέο οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί μετά τον Αύγουστο του 2018, οι πολίτες καλούνται να αξιολογήσουν τα προγράμματα των κομμάτων και να υπερασπιστούν το παρόν και το μέλλον τους.
  • Σε μία εποχή που σε χώρες της Ευρώπης αμφισβητούνται οι δημοκρατικές αξίες και κατισχύουν ή επιβάλλονται ιδέες ακραίες έως και φασίζουσες, με τη μείωση της αποχής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι ελληνίδες και οι έλληνες μπορούν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών.
  • Καλούμε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας που έχουν κληθεί ως μέλη εφορευτικών επιτροπών να αισθανθούν αυτήν την πρόσκληση ως ένα χρέος στην ενίσχυση της εκλογικής διαδικασίας που είναι η ύψιστη στιγμή στη λειτουργία της δημοκρατίας.