ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Συνέντευξη του ΥΠΕΣ, Αλέξη Χαρίτση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ALPHA»

Ακολουθούν κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

«Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να κουνήσουμε το δάχτυλο στους πολίτες για τις επιλογές τους. Δεν αντιμετωπίζουμε τη λαϊκή βούληση α λα καρτ. Η συσσωρευμένη πίεση της πολυετούς κρίσης και της λιτότητας ήταν μεγάλη, ιδίως για τα μεσοστρώματα. Μετά από τέσσερα χρόνια πολιτικής σταθερότητας που δημιούργησε η κυβέρνησή μας, η πίεση αυτή εκφράστηκε στις κάλπες των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η κίνηση του πρωθυπουργού να προκηρύξει εθνικές εκλογές αποδεικνύει στην πράξη ότι πήραμε το μήνυμα της κάλπης.

Στις εθνικές εκλογές θα δοθεί η τελική ετυμηγορία των πολιτών. Θα δώσουμε τη μεγάλη αυτή μάχη με στόχο τη νίκη.

Τα διλήμματα είναι πλέον πολύ διαφορετικά, είναι ιστορικά. Αφορούν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Τις επόμενες πέντε βδομάδες θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και για την ενίσχυση της ανάπτυξης, πρόσθετα σε αυτά που ήδη υλοποιούμε. Θα συζητήσουμε προγραμματικά για τα δύο ανταγωνιστικά σχέδια που συγκρούονται για το μέλλον της χώρας.

Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω στον αναχρονιστικό νεοφιλελευθερισμό που μας έβαλε στην κρίση. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».