ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Συνεχείς συναντήσεις και επαφές είχε ο Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης κατά την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνεχείς συναντήσεις και επαφές είχε ο Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης κατά την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη»

Ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης, συνδυάζοντας το ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη  για την 86η ΔΕΘ, είχε την  ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με  Δημάρχους του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η ατζέντα της συζήτησης περιείχε  θέματα που απασχολούν τον κάθε Δήμο (οικονομικά, διοικητικά, στελέχωσης των υπηρεσιών, ένταξης σε προγράμματα, υλοποίησης έργων) με σκοπό την εξεύρεση λύσεων.  

Μετείχε σε προγραμματισμένη  σύσκεψη με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθούν τα έργα που εκτελούνται και που προγραμματίζονται να εκτελεστούν στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού  των συνοριακών σταθμών, ενός πολύ σημαντικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη χώρα μας.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας, ως προσκεκλημένος του Υπουργείου Περιβάλλοντος  και Ενέργειας, μίλησε στην Ημερίδα που διοργανώθηκε με θέμα “Παρουσίαση Θαλάσσιας Στρατηγικής και Θαλάσσιου Χωροταξικού Πλαισίου”. Στόχος της ομιλίας του κ. Σταυριανουδάκη ήταν, η ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σχεδιασμό, στην υλοποίηση και στην αξιολόγηση του Θαλάσσιου Χωροταξικού, καθώς πολλές από τις αρμοδιότητές της συνδέονται άμεσα με τη θάλασσα και τη διαχείριση των παράκτιων περιοχών.

Τέλος κατά τη διάρκεια της 86ης Δ.Ε.Θ. ο κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου  Μητσοτάκη, επισκέφθηκε  περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με κυβερνητικούς παράγοντες για το έργο που υλοποιείται από την κυβέρνηση που  όπως είπε και ο πρωθυπουργός,   είναι βασισμένο στο τρίπτυχο «Συνέπεια-Συνέχεια-Σταθερότητα» κύριο  συστατικό στοιχείο της πολιτικής που ακολουθείται.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο , η τοποθέτηση του κου Σταυριανουδάκη στην ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: https://www.youtube.com/watch?v=tucjpI1YRtI

Ετικέτες: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣΥπουργείο Εσωτερικών