ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ κ. ΑΤΑΛΑΪ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

τηλ 213-1313581, 213-1313604

fax  210-3393530  210-3636429

email: press­­_office_ypes@ypes.gov.gr

           

ΑΘΗΝΑ, 16 Μαΐου 2010

 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης συναντήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Αταλάι.

Συζητήθηκαν θέματα που καλύπτουν όλο το εύρος των κοινών αρμοδιοτήτων των υπουργείων, ιδίως ζητήματα οργάνωσης του δημοσίου τομέα, αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης. Ο Έλληνας Υπουργός ενημέρωσε για τις αλλαγές που συντελούνται στο χώρο των προσλήψεων και της επιλογής διευθυντών στο δημόσιο, της διαφάνειας, αλλά και για το Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Ο Τούρκος Υπουργός απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία το προσεχές διάστημα, προκειμένου να εξειδικευθεί η συνεργασία των δυο υπουργείων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Ραγκούσης αποδέχθηκε την πρόσκληση για την επίσκεψη, στην οποία η κυβέρνηση προτίθεται να συμπεριλάβει εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.