ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Συνάντηση του ΓΓ Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα με τον Πρέσβη της Γεωργίας

O Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του ΥΠΕΣ κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας συναντήθηκε, σήμερα, Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Γεωργίας στη χώρα μας, κ. Ioseb Nanobashvili, για θέματα αρμοδιότητάς του.

Καταρχήν, ο Πρέσβης της Γεωργίας ανέφερε ότι στην Ελλάδα διαβιεί η δεύτερη πολυπληθέστερη Γεωργιανή κοινότητα, μετά την κοινότητα της Ρωσίας, και ακολουθούν αυτές των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, αποδίδεται μεγάλη σημασία από την κυβέρνηση της Γεωργίας στην ενίσχυση των σχέσεων και της πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στην απόκτηση των προβλεπόμενων αδειών διαμονής από τους Γεωργιανούς πολίτες στην Ελλάδα, αλλά και στην ομαλή ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία, μέσα από την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική ζωή, προς όφελος και των δυο χωρών.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας επεσήμανε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών είναι  η αναμόρφωση των διαδικασιών, με στόχο τη γρήγορη, διαφανή και ασφαλή απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε άμεση και στενή συνεργασία, ώστε οι υπηρεσίες Ιθαγένειας του ΥΠΕΣ να έχουν την αρωγή των κρατικών Αρχών της Γεωργίας στο έργο τους.

Ετικέτες: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑΣΠΡΕΣΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣΥΝΑΝΤΗΣΗΥΠΕΣ