ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών με την συγγραφέα κ. Μάρω Δούκα

Συνάντηση με την Συγγραφέα κ. Μάρω Δούκα είχε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η Υφυπουργός, κ. Μ. Χρυσοβελώνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Υφυπουργού προκειμένου να ενημερώσει την κ. Δούκα σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εφαρμογή πολιτικών ισότητας μέσα και από τη χρήση της ελληνικής γλώσσας απαλλαγμένης από αναφορές που εμπεριέχουν ή υπονοούν διακρίσεις, ενώ όπως τόνισε η Υφυπουργός επιδίωξη είναι η ψήφισή του από όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία, δεδομένου ότι οι πολιτικές ισότητας ξεπερνούν τα πολιτικά κόμματα. Παράλληλα ευχήθηκε τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, από τις οποίες θα προκύψουν οι αιρετοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που θα εφαρμόσουν το Νομοσχέδιο σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Χρυσοβελώνη παρέδωσε στην κ. Δούκα αντίγραφο του Νομοσχεδίου ζητώντας τη γνώμη της ως πάντα ενεργή πολίτης, ένας βαθιά πολιτικοποιημένος άνθρωπος που υπηρετεί από τη θέση της τα ιδανικά και τις αξίες του πολιτισμού και του ανθρωπισμού, ως ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους των Γραμμάτων και συγγραφείς στον τόπο μας, πολυβραβευμένη και μεταφρασμένη σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς και με την ιδιότητα της πρώην Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο Αθηναίων.