ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρουσιάσθηκε ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του κυβερνητικού έργου και ο προγραμματισμός των δράσεων και του νομοθετικού έργου του υπουργείου για το 2020.

Κατά την παρουσίαση του έργου του υπουργείου Εσωτερικών στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μεταξύ άλλων είπε:

«Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστώ. Με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τις οδηγίες και κατευθύνσεις που μας έχετε δώσει, καταθέτουμε τον απολογισμό του πρώτου κυβερνητικού εξαμήνου για το υπουργείο Εσωτερικών που περιλαμβάνει μια ιστορική μεταρρύθμιση που αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που σχεδόν ομόφωνα η Βουλή μας ψήφισε.

Πέντε σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, των θεσμών και της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και 70 προγράμματα και δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ως συμβολή δική μας στην οικονομική ανάπτυξη που αποτελεί τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης. Καταθέτουμε, επίσης, τον προγραμματισμό με 9 νέες σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις και 90 πρωτοβουλίες. Ανάμεσα στις νέες παρεμβάσεις, είναι εμβληματικές που τις αναφέρατε και αφορούν την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό και τη ριζική βελτίωση της διαδικασίας προσλήψεων. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε την ίδια μεγάλη συναίνεση, ώστε μια μεγάλη μεταρρύθμιση για το κράτος να γίνει πραγματικότητα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Ετικέτες: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΣΥΝΑΝΤΗΣΗΥΠΕΣΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ