ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

12.01.2022 - Εξετάσεις ιθαγένειας: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση 07.01.2022 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Τέλος η ταλαιπωρία για τους Έλληνες του εξωτερικού. Ξεκίνησε η απευθείας καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων στο Μητρώο Πολιτών από τα Προξενεία 22.12.2021 - Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της Στοχοθεσίας και του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στο Δημόσιο 21.12.2021 - ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο «Digital Economy Forum 2021»: Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου 10.12.2021 - Απάντηση του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη σε επίκαιρες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτογράφηση και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δημοσίους υπαλλήλους
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννη Καραβοκύρη είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνάντηση μετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον κ. Καραβοκύρη, είχαμε μια εκτενή και πολύ δημιουργική συνεργασία. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και θέλω να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι –και αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης αλλά και του κ. Προέδρου του ΑΣΕΠ- είναι ο τετραετής προγραμματισμός των προσλήψεων στο ελληνικό Δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση καταγράφει το σύνολο των αναγκών. Ένα τμήμα αυτών θα καλυφθεί μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στη συνέχεια θα γίνουν οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν, για τις οποίες θα ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Οι διαδικασίες να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ενδιαφερόμενοι, γιατί αυτό είναι το μέλημά μας, το κράτος να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Άμεσα ολοκληρώνεται η διαδικασία που αφορά την πρόσληψη των 4.500 εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και των 2.500 Υγειονομικού προσωπικού που αφορά την κάλυψη των αναγκών στον κρίσιμο χώρο της Υγείας.

Αυτό ήταν το βασικότερο θέμα και το δεύτερο, αφορά την αποκομματικοποίηση του Κράτους και την απόφαση η οποία ψηφίζεται με το νόμο για το επιτελικό κράτος, να υπάρξουν Υπηρεσιακοί Γενικοί Γραμματείς σε όλα Υπουργεία, ώστε το κράτος να έχει συνέχεια και θεσμική μνήμη. Το ΑΣΕΠ είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει γρήγορα και αποτελεσματικά σε αυτή τη διαδικασία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί και σε αυτά τα καθήκοντα. Και φυσικά αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι έχουμε διαρκή επικοινωνία γιατί ο κ. Πρόεδρος του ΑΣΕΠ έχει τεράστια εμπειρία και γνώση και από το έργο που παράγεται εκεί, υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννης Καραβοκύρης δήλωσε:

«Συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Υπουργό διάφορες προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη όσον αφορά την πορεία τους και την υλοποίησή τους. Κάναμε έναν οδικό χάρτη σχετικά με την προτεραιότητα και βέβαια θα είμαστε σε συνεχή επαφή για την περαιτέρω εξέλιξη των προκηρύξεων ή και των άλλων θεμάτων τα οποία αντιμετωπίζουμε και είναι κοινού ενδιαφέροντος».

Ετικέτες: ΑΣΕΠΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΤΑΚΗΣΣΥΝΑΝΤΗΣΗ