ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Συνάντηση Γενικών Γραμματέων του ΥΠΕΣ με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Σε συνέχεια πρόσφατης συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο -και στο πλαίσιο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του κ. Υπουργού για τα ΑμεΑ- πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, συνάντηση του κ. Κυμπουρόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας του ΥΠΕΣ κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης του ΥΠΕΣ κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρόποι διευκόλυνσης των ατόμων με αναπηρία σε τομείς αρμοδιότητας των δύο Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα στη διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας και στην εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος παρουσίασε την πρακτική που ακολουθείται από ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα συγκεκριμένα ζητήματα και τόνισε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση των ευρωπαϊκών πρακτικών.

Ετικέτες: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑΣΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΥΝΑΝΤΗΣΗΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ