ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Στο Λονδίνο την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως – Θα ενημερώσει Έλληνες της Βρετανίας για την επιστολική ψήφο

Το Λονδίνο θα επισκεφθεί η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου με σκοπό να ενημερώσει Έλληνες εκλογείς που διαβιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Αναλυτικά, η κα Κεραμέως θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση Ελλήνων εκλογέων για το νέο νόμο, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέσω επιστολικής ψήφου, στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Hellenic Centre, στο Λονδίνο στις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα Αγγλίας (8 μ.μ. ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=W-m4YGmKrUg

Στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού για την ενημέρωση των Ελλήνων εκλογέων της Βρετανίας γύρω από τα θέματα της επιστολικής ψήφου, θα προηγηθεί συνάντηση της Υπουργού με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Βρετανία, κ. Ιωάννη Τσαούση καθώς και με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, υπέρτιμο και έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, κ. Νικήτα Λιούλια.

Ετικέτες: ΒρετανίαΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣΛονδίνοΝίκη Κεραμέως