ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Στην Κύπρο την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως – Θα παράσχει ενημέρωση για την επιστολική ψήφο

Στην Κύπρο μεταβαίνει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως προκειμένου να ενημερώσει Έλληνες εκλογείς που διαβιούν στην Κύπρο για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λευκωσία, η κ. Κεραμέως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και τον Υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Μάκη Κεραυνό.

Παράλληλα, σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ελληνική Πρεσβεία, η Υπουργός θα παράσχει ενημέρωση στους εκλογείς σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέσω επιστολικής ψήφου, στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16.30 της ίδιας ημέρας στην Αίθουσα Αρχείου του ΡΙΚ, στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου υπερψηφίστηκε ο νόμος με τον οποίο δίνεται, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους, το δικαίωμα σε Έλληνες πολίτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετέχουν σε ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα μέσω επιστολικής ψήφου. Η σημαντική αυτή δημοκρατική αλλαγή αίρει πρακτικά εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

Ετικέτες: ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣΚΥΠΡΟΣΝίκη ΚεραμέωςΥπουργός Εσωτερικών