ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Στην Καλαμάτα ο Υπουργός Εσωτερικών – Συνάντηση με Μητροπολίτη Μεσσηνίας (Βίντεο)

Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρώτος σταθμός η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και συζήτησαν για όλα τα καίρια ζητήματα και τη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία.

Στην ενίσχυση και στήριξη της περιοχής αναλύοντας τις πολλές της δυνατότητες στάθηκε ο κ. Χρυσόστομος, με τον κ. Θεοδωρικάκο να δίνει έμφαση στην ανάγκη συνένωσης δυνάμεων σε μια κοινή προσπάθεια για το καλό της χώρας μας. «Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και γνωρίζουμε από την ιστορία ότι όποτε οι Έλληνες ήμασταν ενωμένοι η Ελλάδα πήγε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε την ανάγκη να αναδείξουμε έναν αληθινό πατριωτισμό προκειμένου να πάμε μπροστά ως κράτος.

Ο κ. Υπουργός ανέπτυξε τον σχεδιασμό του Υπουργείου και τις βασικές κατευθύνσεις της νέας Κυβέρνησης και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το πολύ σοβαρό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχήθηκε στον κ. Θεοδωρικάκο να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντά του, σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες και το στίγμα που έχει δώσει είναι θετικό. Κάλεσε δε, τον υπουργό Εσωτερικών να αναπτύξει πρωτοβουλίες στον τομέα του για συνεργασία με την Εκκλησία, σημειώνοντας ότι «πολιτεία και Εκκλησία υπηρετούμε τον ίδιο λαό».

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πάνε όλα καλά για την πατρίδα μας και την κοινωνία και προσέφερε στον Υπουργό ένα βιβλίο του Νομού Μεσσηνίας.

 

Ετικέτες: ΚΑΛΑΜΑΤΑΜΕΣΣΗΝΙΑΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣΣΥΝΑΝΤΗΣΗΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ