ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Στάθης Κωνσταντινίδης, Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: «Το κύμα της αλληλεγγύης αποδεικνύεται πιο ισχυρό από το κύμα της κακοκαιρίας!»

Θεσσαλονίκη, 15 Σεπτεμβρίου 2023

 

Στάθης Κωνσταντινίδης, Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: «Το κύμα της αλληλεγγύης αποδεικνύεται πιο ισχυρό από το κύμα της κακοκαιρίας!»

Mε 300 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, χάρη στο συντονισμό επιμελητηρίων, επιχειρήσεων και φορέων από το Υφυπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, η Βόρεια Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια στήριξης των πλημμυροπαθών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Έντεκα φορτηγά σχηματίζουν ένα “κομβόι ανθρωπιάς”, όπως το περιγράφει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τις πληγείσες περιοχές, μεταφέροντας νερό, απολυμαντικά, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφθηκε σήμερα τις αποθήκες που διέθεσε η GoldAir Cargo, στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, για τη συγκέντρωση των προϊόντων και είδε από κοντά το περίσσευμα αλληλεγγύης που εισέφεραν ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιμελητήρια και οργανισμοί, στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

«Το κύμα της αλληλεγγύης αποδεικνύεται πιο ισχυρό από το κύμα της κακοκαιρίας! Στην πρωτοβουλία μας για αυτό το κομβόι ανθρωπιάς, όποια πόρτα και αν χτύπησα τη βρήκα ανοιχτή. Δεν έχω λόγια! Πάμε να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια» τόνισε σχετικά ο Υφυπουργός Εσωτερικών, ευχαριστώντας καθεμιά και καθέναν ξεχωριστά, που στάθηκαν έμπρακτα δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας.

Στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης και συστράτευσης που απηύθυνε ο κ. Κωνσταντινίδης ανταποκρίθηκαν αμέσως η GoldAir Cargo, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών, η ISOMAT ABE, η Φρίγκο Σταλ Α.Ε., η ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., η Condito AEBE, τα Νερά Διός, η Ρόδα Α.Ε., η ΖΑΝΑΕ Α.Ε., η Ohonos Snack ΑΒΕ, η Interwater MON.IKE, η Κρόνος Α.Ε., η Χατζόπουλος Α.Ε., η Smile Βόσμανδρος Α.Ε., η Agrodrip ABEE, η Steel A.E., η ACA Lighting Αποστολίδης ΑΕΒΕ, η Στηρίζειν ΙΚΕ, οι Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., η Adams Shoes, η Marmor SG AE,  η Perfect Taste IKE, η Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής ΑΕ, ο ΟΛΘ μέσω της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, η ΕΥΑΘ. Α.Ε. και η ΕΥΑΘ Παγίων.

«Η κρατική αρωγή, η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η αλληλεγγύη των πολιτών, θα βοηθήσουν τη Θεσσαλία να σταθεί  στα πόδια της» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης.