ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

Θεσσαλονίκη,  20 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

Στ. Καλαφάτης: «Η Κυβέρνηση κινείται με όρους πραγματικότητας, υπευθυνότητας και κοινής λογικής και όχι ανεύθυνης και ανέξοδης παροχολογίας»

«Η Κυβέρνηση κινείται και θα συνεχίσει να κινείται με όρους πραγματικότητας, υπευθυνότητας και κοινής λογικής και όχι με όρους ανεύθυνης και ανέξοδης παροχολογίας. Θα εξαντλήσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε χωρίς, βεβαίως, να διακυβεύσουμε το μέλλον μας», τόνισε αναφερόμενος στις πολιτικές της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του υψηλού πληθωρισμού, ο Υφυπουργός  για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα στο μέτρο του δυνατού, στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Γνωρίζουμε όλοι, ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό. Οι δείκτες είναι ανεβασμένοι σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Κανείς δεν εξιδανικεύει την εικόνα που ζούμε καθημερινά. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι ζούμε ουσιαστικά έναν πόλεμο και μια κρίση που έχει  εξωγενή χαρακτηριστικά. Η Κυβέρνηση εξαντλεί -και το έχει αποδείξει- όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για ν΄απαλύνει τον πόνο τον πολιτών. Θυμίζω μονάχα,  ότι στην κρίση της πανδημίας διατέθηκαν πάνω από 43 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των πολιτών. 

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι: «Εάν κάναμε πράξη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα θα είχαμε ένα κόστος 3,7 δις ευρώ. Θα πρέπει να μας απαντήσουν ποιοι φόροι θα έπρεπε να επιβληθούν κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ  για να καλυφθεί αυτό το κενό».

Σχολιάζοντας τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης γύρω από τις υποθέσεις βιασμών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει πλήρης εξιχνίαση του φρικτού αυτού εγκλήματος και τόνισε ότι «είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι υπάρχει διαρροή στοιχείων της δικογραφίας και θα πρέπει να υπάρξει  σχετική μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς, διότι πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα, προσωπικών δεδομένων».