ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Ομιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο διαδικτυακό 4ο Συνέδριο για την αγορά ακινήτων της Β. Ελλάδας – Prodexpo North

Θεσσαλονίκη, 14 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο διαδικτυακό 4ο Συνέδριο για την αγορά ακινήτων της Βόρειας Ελλάδας – Prodexpo North

Στ. Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τη νέα εποχή

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία. Έπειτα από μία υπερδεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημική που ακολούθησε, ετοιμάζεται για τη νέα εποχή με όραμα και σχέδιο που ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές και καλύτερες συνθήκες ζωής  για όλους. Δρομολογήθηκε, ήδη, μία σειρά μεγάλων έργων υποδομής, ενώ σχεδιάζονται πρόσθετες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητά της και την καθημερινότητα όλων, θα δημιουργήσουν προσδοκίες που θα τονώσουν τη δυναμική της, θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Διαδικτυακού 4ου Συνεδρίου για την αγορά ακινήτων της Βόρειας Ελλάδας – Prodexpo North, στη συζήτηση με θέμα «Μεγάλα έργα, υποδομές και Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που προχωρούν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και κατέληξε: «Στην πρώτη μας προτεραιότητα για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι και θα είναι η εξέλιξη έργων με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο και στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία. Έπειτα από μία υπερδεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημική που ακολούθησε, ετοιμάζεται για τη νέα εποχή με όραμα και σχέδιο που ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές και καλύτερες συνθήκες ζωής  για όλους. Δρομολογήθηκε, ήδη, μία σειρά μεγάλων έργων υποδομής, ενώ σχεδιάζονται πρόσθετες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητά της και την καθημερινότητα όλων, θα δημιουργήσουν προσδοκίες που θα τονώσουν τη δυναμική της, θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης. Σε όλα αυτά η Κυβέρνηση θεωρεί σημαντική τη σύμπραξη της Περιφέρειας, του Δήμου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Ανάμεσα στα έργα που μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν:

Εν κατακλείδι, στην πρώτη μας προτεραιότητα για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι και θα είναι η εξέλιξη έργων με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο και στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας».