ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του ν/σ για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και τον Εθελοντισμό

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 18:00 με σημαντική συμμετοχή η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, εθελοντική απασχόληση και λοιπές διατάξεις».  

Στόχος τους προτεινόμενου σχεδίου νόμου είναι η δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός συγκροτημένου νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου με την ελάχιστη δυνατή κρατική παρέμβαση που θα ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους – κοινωνίας πολιτών και τον εθελοντισμό και θα ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο που επικρατούσε μέχρι πρότινος.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας είχε προηγηθεί συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με εκπροσώπους των σημαντικότερων οργανώσεων και ιδρυμάτων της πατρίδας μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βορίδης ανέπτυξε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, κατέγραψε τις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων και ικανοποίησε το αίτημά τους για επιμήκυνση της διάρκειας της δημόσιας διαβούλευσης πέραν των δύο εβδομάδων, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τη λειτουργία των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και του Εθελοντισμού υπό το καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται:

Τα σχόλια που συγκεντρώθηκαν θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του κειμένου του σχεδίου νόμου, το οποίο ακολούθως θα εισέλθει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

Ετικέτες: Εθελοντική ΑπασχόλησηΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΟργανώσεις Κοινωνίας ΠολιτώνΥπουργός Εσωτερικών