ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκε η διανομή των μασκών στους Δήμους – Τηλεδιάσκεψη του ΥΠΕΣ με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς μασκών στους Δήμους όλης της χώρας, και η διανομή τους, εντός της ημέρας, με ευθύνη των Δήμων στα σχολεία, ώστε όλοι οι μαθητές της χώρας να παραλάβουν, τουλάχιστον, μία μάσκα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διανομή και των υπολοίπων μασκών, σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια με την οποία υλοποίησε, ύστερα από τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, με 6,2 εκατ. ευρώ, την απόφαση της κυβέρνησης για διανομή, δωρεάν, μασκών στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

«Υλοποιήσαμε, με επιτυχία, μια έκτακτη αποστολή κοινωνικής ευθύνης και δημόσιας υγείας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στον κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει, πάνω από όλα, είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας. Η συνεργασία μας είναι ένα ακόμη θετικό παράδειγμα της στενής και δημιουργικής συνεργασίας της πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ετικέτες: ΔΗΜΟΙΚΕΔΕΜΑΣΚΕΣΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥΣΧΟΛΕΙΑΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΥΠΕΣΥπουργείο Εσωτερικών