ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

O υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος στο MEGA: “Προτεραιότητα η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”

Στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο MEGA» μίλησε την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η ελληνική κοινωνία σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, τα έχει καταφέρει καλά» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος υπογραμμίζοντας πως «έχουμε δημιουργήσει μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και αποδίδω αυτήν την επιτυχία, στο ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδρασε πολύ γρήγορα, αποδεικνύοντας πως πάνω από όλα έρχεται η υγεία όλων των ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας».

Διαδικτυακές πλατφόρμες για στήριξη πολιτών και ζώων

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως αυτές τις εβδομάδες έχει αναπτυχθεί τόσο στην κοινωνία όσο και στο κράτος ένα κίνημα αλληλεγγύης «είμαστε μεν στα σπίτια άλλα είμαστε κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα προγράμματα, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχουν δημιουργηθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών και εταιριών.

Σχέδιο δράσης για την Αυτοδιοίκηση τις επόμενες ημέρες

Ο κ. Θεοδωρικάκος μεταξύ άλλων είπε: «Το μόνο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και το οποίο μπορεί να οξυνθεί τις επόμενες εβδομάδες είναι το οικονομικό, καθώς υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΗ στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα δημοτικά – ανταποδοτικά τέλη, ενώ και οι επιχειρήσεις έχουν απαλλαχθεί από την πληρωμή των δημοτικών τελών για όσο διάστημα θα είναι κλειστές λόγω καραντίνας. Άρα η αυτοδιοίκηση έχει αυτή τη στιγμή σοβαρή έλλειψη χρημάτων, την οποία ωστόσο με διάφορες δράσεις αντιμετωπίζουμε».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς είναι αυτή που κρατά ισχυρή την κοινωνική συνοχή, ένα στοιχείο πολύ σημαντικό την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

Ετικέτες: MEGAΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ