ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο των ΜΚΟ και του εθελοντισμού – Σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιδιώκεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η δημιουργία ενός συγκροτημένου νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου με την ελάχιστη δυνατή κρατική παρέμβαση που θα ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους – κοινωνίας πολιτών και τον εθελοντισμό και θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που επικρατούσε μέχρι πρότινος.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα τη λειτουργία των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών υπό το καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας προβλέπεται:

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18.00 και οι σχετικές παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του κειμένου του σχεδίου νόμου, το οποίο θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο όπως έχει αναρτηθεί εδώ 

Ετικέτες: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣνομοσχέδιο για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και την εθελοντική απασχόλησηΥπουργός Εσωτερικών