ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Ο Τ. Θεοδωρικάκος στο «Greece Race for Cure», στηρίζοντας τον εθελοντισμό και τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού

Το μήνυμα, πρόληψη, αγάπη και αλληλεγγύη έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος πλαισιωμένος από τον Γ.Γ. Ιθαγένειας κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα, την Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη και  ομάδα εργαζομένων του υπουργείου  συμμετείχαν στο δρόμο των 2 χιλιομέτρων (Greece Race for the Cure) στηρίζοντας τον εθελοντισμό στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

https://www.youtube.com/watch?v=Txei7wZw0ww

Πριν από τον αγώνα ο κ. Θεοδωρικάκος είχε διάλογο με δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτή σήμερα που σας βρίσκουμε εδώ, κάτι που δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα, αλλά είναι ακόμα μία έκπληξη γιατί βρίσκεστε στο πλευρό των γυναικών που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με την συγκεκριμένη ασθένεια και ίσως να αποτελεί και ταμπού για κάποιες γυναίκες μέχρι και σήμερα.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Καλημέρα, καλή Κυριακή, σήμερα μαζί με πάρα πολλούς εργαζόμενους του Υπουργείου Εσωτερικών, γυναίκες και άντρες, βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δείξουμε την αγάπη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας, σε όλες τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο και θα τον νικήσουν. Η συνταγή είναι αυτή: πρόληψη, αγάπη και αλληλεγγύη για να τα καταφέρουν. Και είμαστε μαζί τους.

Δημοσιογράφος: Εσείς σε λίγο θα συμμετέχετε στον περίπατο που θα γίνει των δύο χιλιομέτρων. Θα το κάνετε και του χρόνου;

Τάκης Θεοδωρικάκος: Του χρόνου θα κάνουμε πιο πολλά χιλιόμετρα, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και ακόμα περισσότεροι. Αλλά ήδη βλέπετε ότι είμαστε δυνατή ομάδα.

Δημοσιογράφος: Η προσέλευση είναι τεράστια. Η συμμετοχή του κόσμου βλέπετε ότι είναι τεράστια, ήταν το ίδιο και το 2018.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εδώ από το πρωί και αυτό είναι μία πολύ αισιόδοξη νότα ελπίδας πραγματικά, γιατί με τον εθελοντισμό πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ένα ουσιαστικό νόημα στις γκρίζες μέρες που έχουμε περάσει στην χώρα μας.

Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε, να είστε καλά.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Να είστε καλά και εσείς.

 

Ετικέτες: Greece Race for CureΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ