ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Μήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιας για θέματα Ισότητας των Φύλων κ. Μ. Χρυσοβελώνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα

Σήμερα τιμάμε τους αγώνες του Γυναικείου Κινήματος.

Αναστοχαζόμαστε τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που πρέπει να διαμορφώσουμε με σκοπό την επίτευξη των στόχων για την ισότητα.

Νομοθετούμε, δημιουργούμε συμμαχίες στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την συμμετοχή στην παγκόσμια απεργιακή κινητοποίηση με αιτήματα την κατάργηση των έμφυλων διακρίσεων, της έμφυλης βίας και την διεκδίκηση ίσων ευκαιριών για όλες τις γυναίκες του κόσμου. Για τη μαθήτρια, τη μητέρα, την εργαζόμενη,  για την ηλικιωμένη. 

Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματέα Ισότητας Φύλων, κ. Φ. Κούβελα, αποφασίστηκε όλες οι δραστηριότητες της ΓΓΙΦ αυτού του μήνα να είναι αφιερωμένες στις Γυναίκες.

Σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας, κ. Ε. Αγαθοπούλου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση σε παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Θήβας στις 14 Μαρτίου («Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη)