ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Δεκέμβριος 2019

Μιχ. Σταυριανουδάκης: Αυτοψία στο Ηράκλειο για τις ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα

Τον Δήμο Βιάννου επισκέφθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Μηνά Σταυρακάκη, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου κ. Νίκο Συριγωνάκη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Παύλο Μπαριτάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που άπτονται της λειτουργίας του δήμου, ενώ έγινε συζήτηση και για τις ζημιές σε υποδομές και τις όποιες συνέπειες έχουν καταγραφεί από ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Βιάννου.

Παράλληλα από τον κ. Σταυριανουδάκη ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί στο Δήμο Βιάννου (όπως και σε άλλους μικρούς πληθυσμιακά Δήμους, με πληθυσμό κάτω των 50.000 κατοίκων) το ποσό των 150.000 ευρώ για την αγορά απορριμματοφόρου, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Δήμου Βιάννου και τις δυσκολίες λόγω της έλλειψης σε προσωπικό, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική στήριξη του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σταυριανουδάκης, παρόντων και των δημάρχων Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη και Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, πραγματοποίησαν αυτοψία στο οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Βιάννου, αλλά και σε άλλα σημεία όπου έχουν καταγραφεί διάφορες ζημιές και καθιζήσεις που χρήζουν αποκατάστασης.

Τέλος, ο κ. Σταυριανουδάκης επισκέφθηκε το Πανδημοτικό Ηρώο Βιάννου (Σελί Αμιρά), αλλά και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, όπου και είχε ξενάγηση στους χώρους του.

Ετικέτες: ΑΥΤΟΨΙΑΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣΖΗΜΙΕΣΗΡΑΚΛΕΙΟΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ