ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Με απόφαση Θεοδωρικάκου παράταση και για τα μη ηλεκτροδοτούμενα αδήλωτα τετραγωνικά έως 31/8 – Έργα 115,5 εκατ. € που δεν είχαν επαρκή χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης»

Παράταση έως τις 31 Αυγούστου και στις αιτήσεις για τα μη ηλεκτροδοτούμενα αδήλωτα τετραγωνικά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, από το Άργος όπου γίνεται ημερίδα με θέμα το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο ανακοίνωσε ότι εντάσσει 52 έργα προϋπολογισμού 115,5 εκατομμυρίων ευρώ που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εντάξει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», χωρίς όμως να έχει διασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Προσερχόμενος στην ημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Στόχος είναι η ενημέρωση των Δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Τα επόμενα πέντε χρόνια θα γίνουν πράξη περίπου 5.000 έργα σε ολόκληρη τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ. Έργα που αφορούν όλους τους πολίτες και όλους -χωρίς καμία εξαίρεση- τους δήμους της χώρας.  Με τον Δήμαρχο Άργους που είναι πρόεδρος της ΠΕΔ και όλους τους Δμάρχους αλλά και τον Περιφερειάρχη, έχω μια εξαιρετική συνεργασία για να προετοιμάσουμε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα έργων το οποίο θα βιώσουν οι πολίτες και θα βελτιώσουν την ποιότητα και την ασφάλεια της ζωής τους, τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ερώτηση: Κάποια έργα μπορεί να ξεκινήσουν την χρονιά αυτή;

Κατ’ αρχήν πρέπει να σας πω ότι διασφαλίσαμε έργα που βρίσκονταν σε προηγούμενο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά δεν είχαν καμία απολύτως χρηματοδότηση.

Ανάμεσά τους πάρα πολλά σοβαρά έργα που αφορούν το Άργος, το Ναύπλιο, αλλά και σχεδόν όλες τις πρωτεύουσες και πολλές πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχουν σχέση με την ύδρευση, την αποχέτευση και τη βελτίωση των υποδομών βιολογικών καθαρισμών. Τα έχουμε διασφαλίσει με 115 εκατ. ευρώ που ήδη έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν τους Δήμους της Πελοποννήσου».

Σε ερώτηση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα αδήλωτα τετραγωνικά ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Ξέρετε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το υπουργείο Εσωτερικών πήρε την πρωτοβουλία να διευκολύνει τους πολίτες που έχουν αδήλωτα τετραγωνικά, που έχουν απόκλιση ανάμεσα στο Ε9 και στα τετραγωνικά που δηλώνουν στη ΔΕΗ. Το μέτρο αυτό έχει στεφθεί από τεράστια επιτυχία. Έχουν δηλωθεί πάνω από 12 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και πάνω από 450.000 νοικοκυριά τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους. Είναι μια κατάσταση από την οποία κερδίζουν οι πολίτες, κερδίζει το κράτος και η Αυτοδιοίκηση γιατί θα αρχίσουν να εισπράττουν φόρους και τέλη με βάση την πραγματικότητα και όχι τα μειωμένα τετραγωνικά. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε σε εμπιστοσύνη. Όλοι μαζί. Εμπιστεύεται το κράτος τους πολίτες και οι πολίτες το κράτος. Κάνουμε μια νέα αρχή.

Το πρόγραμμα που αφορούσε τα τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών που είναι μη ηλεκτροδοτούμενα είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει μια ιστορία δύο ετών. Είχε καθιερωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς δώσαμε παράταση και δίνουμε για τελευταία φορά παράταση σε αυτό έως τις 31 Αυγούστου. Άρα και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά των σπιτιών που είναι μη ηλεκτροδοτούμενα πρέπει να το κάνουν τώρα μέχρι τις 31 Αυγούστου».

Νωρίτερα ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Άργους κ. Δημήτρη Καμπόσο στο δημαρχείο Άργους – Μυκηνών.

Ετικέτες: ΑΡΓΟΣΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣΕΡΓΑΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑΠΑΡΑΤΑΣΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ