ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σε κοινά αποδεκτή λύση για την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών κατέληξαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας και οι Δήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου και Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Μετά από γόνιμο και εξαντλητικό διάλογο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν η πρώην Ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ στο Ελληνικό να χρησιμοποιηθεί για προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών, διασφαλίζοντας συγχρόνως την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής.

Η συνέχιση της προσωρινής χρησιμοποίησης του χώρου για τρεις ακόμη μήνες θα τελεί υπό φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ την ευθύνη διαχείρισης θα φέρει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που θα συνεργάζεται αδιαλείπτως με τους δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια Αττικής.

«Θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δυο πλευρές θα υποστηρίξουν με συνέπεια»
σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι «τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την συμβολή της «Ελληνικό Α.Ε.» και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τους για την αξιοποίηση του ακινήτου».