ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Θεσσαλονίκη, 06 Ιουνίου 2024

Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Έτοιμο είναι το Κέντρο Τύπου στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) που θα υποδεχθεί, την Κυριακή 09 Ιουνίου 2024, διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ανταποκριτές ξένου Τύπου και εκπροσώπους κομμάτων, για να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο τη ροή των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.

Ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόστηκε στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” υπάρχουν οθόνες όπου θα μεταδίδονται τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Μακεδονίας και της Θράκης, στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου, www.mathra.gr, έχει αναρτηθεί ειδική ενότητα με τον διακριτικό τίτλο “Μάθε που ψηφίζεις”. Σε αυτήν οι συμπολίτες μας μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συμπληρώνοντας ορισμένα προσωπικά στοιχεία όπως για παράδειγμα ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός και το ονοματεπώνυμό τους.

Η εγκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, να συγχαίρει το σύνολο του προσωπικού για την άρτια προετοιμασία.