ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Καθορίστηκε το πλαίσιο διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Συνεδρίασε το Σάββατο 29 Απριλίου η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού, με βασικό θέμα συζήτησης τον καθορισμό του πλαισίου διεξαγωγής μίας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Μετά το πέρας της συνεδριάσεως η κ. Σπανού δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα συνεκλήθη η δεύτερη Διακομματική Επιτροπή η οποία, μετά από μία παραγωγική ανταλλαγή απόψεων, κατέληξε στη διοργάνωση μίας τηλεμαχίας με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου».

Αποφασίστηκε ομοφώνως να αναλάβει η ΕΡΤ τη διοργάνωση και τη μετάδοση της τηλεοπτικής αναμέτρησης. Τον συντονισμό θα έχει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεών της, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων – μελών της ΕΣΗΕΑ που θα υποδείξουν τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση πρόκειται να μεταδοθεί, σε πραγματικό χρόνο, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 9 μ.μ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Στη δεύτερη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης καθώς επίσης και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ετικέτες: debateδεύτερη διακομματική ΕπιτροπήΚαλλιόπη Σπανούτηλεμαχίατηλεοπτική αναμέτρησηΥπηρεσιακή Υπουργός