ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Η Υφυπουργός στη θεατρική παράσταση «Γυναίκες» από τη νουβέλα της Γαλάτειας Καζαντζάκη

 

Μία πολύ όμορφη, γεμάτη σύγχρονα νοήματα και μηνύματα, παράσταση παίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Βαφείο – «Λάκης Καραλής». Πρόκειται για την παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» της Γαλάτειας Καζαντζάκη που μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στην σκηνή από τον θίασο «Αντάμα», σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη.

  Η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Ισότητας Φύλων επέλεξε να παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση για να τιμήσει συμβολικά την δύσκολη προσπάθεια που κάνουν εδώ και καιρό έξι νέες, εξαιρετικά ταλαντούχες γυναίκες του θεάτρου και της μουσικής, αλλά και των συνεργατών τους πίσω από την σκηνή, όπως και των ανθρώπων της θεατρικής στέγης τους. Όλες και όλοι αξίζουν συγχαρητήρια και υποστήριξη για την επιλογή του έργου και για την τόσο ποιοτική μεταφορά του συγγραφικού λόγου.
Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται να γίνει στις πέντε ηθοποιούς και την μουσικό που εμφανίζονται στην σκηνή σε κάθε παράσταση, μιας και συνεχίζουν να υπηρετούν την τέχνη τους με πείσμα, ενώ παράλληλα, εργάζονται σε άλλες «πρωινές» εργασίες για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.
Η Πολιτεία οφείλει και θα κάνει το χρέος της προς τους νέους, αγωνιζόμενους ανθρώπους.
 
  Μεταφέρουν και αναμεταδίδουν τα μηνύματα μίας σπουδαίας συγγραφέως του παρελθόντος, στην σύγχρονη εποχή, της Γαλάτειας Καζαντζάκη, η οποία έπεσε θύμα διακρίσεων στην εποχή της και ίσως, μέχρι και σήμερα, ειδικά σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της μεγάλης αξίας της για την ελληνική λογοτεχνία.